torsdag 11 februari 2010

Dag 4

En grej som skiljer UAE ifrån den övriga världen är att man helgen börjar på torsdagen istället för på fredagen. Det enda det har bidragit till däremot är att min första arbetsvecka bara blev 4 dagar lång.

Så idag fick ja bygga om mitt lilla macro ifrån scratch eftersom jag inte valde "exelfill med stöd för macro" utan den "vanliga" typen. Varför de har två typer för blir dock okänt. Men det gick bra ändå för att jag, precis som Dan Brown, hade ju redan skrivit samma sak förut, fast med små detaljer som hade förändrats. Den lilla fusk koden jag fick föreslagen funkade bra. men eftersom jag ser det som en smått förnedrande kompromiss så fortsate jag med det mer propra koden. allt går bra på den också förutom en fjantig funktion som kallas "instr" den ska då hitta ett stycke text i en sträng och lämna ett litet värde efter sig som jag kan använda för att vetta i vilken lista han ska hamna i. Men den gör sin uppgift ungefär lika bra som G.W.Bush gjorde sin. Där vill säga inte alls.

Har en känsla av att det är enklare att koda med makaroner än vad det är med VB. Båda har lika dumma syntax. Båda gör ungefär lika mycket när de implementeras ochsåvidare. men makaroner har iaf ett näringsvärde på ca 113,1 kcal per 100 gram, vilket gör makaroner till en klar vinnare.

En rolig grej man har kommit på här nere är att internet är farligt. Så många sidor är blockerade. Detta gäller då oftast pornografi, men i häxjakten för att stoppa denna oändliga resurs så slinker det med en helmassa vanliga hemsidor. TEX bildhosten flickr.com. går man in där får man se denna bild:


Det är ca 27 grader varmt på dagarna. min handledare Ibrahim tycker det är svin kallt. när jag förklarade för honom att det är våran sommar blev han ytters chockerad, man såg på hans ansiktsuttryck att han var förundrat att vi ens över lever. Han informerade mig om att Sverige befinner sig i en konstant vinter. Jag anser däremot att Dubai är belägen i en varmlufts ugn.

6 kommentarer:

  1. hahaha sså skulle Ibrahim varit här nu då?
    Han hade dött på fläcken kallt som fasen , njut av värmen ni ;)

    SvaraRadera
  2. men hur gör man ett makaronmacro? =o)

    SvaraRadera
  3. Ha ha ..Vad ska ni hitta på i helgen? Lite skytte har jag förstått men ska ni åka skidor också? Du kanske ska passa på att sola och doppa dig i poolen lite:-) Jag ringer sen.. Må gott och hälsa till Lasse och Molly!

    SvaraRadera
  4. Du får berätta för Ibrahim att vi i Sverige har -26 grader på vintern:-)

    SvaraRadera
  5. Det verkar ju gå riktigt bra på jobbet!!!
    Ha en trevlig helg i "varmluftsugnen"! Det tänker jag ha här hemma i "kylskåpet"!
    Kram från Faster Majlis

    SvaraRadera
  6. Kul läsning!
    Om du nu inte fastnar som IT-tekniker så kan du ju alltid bli författare...
    /Farsgubben o Mirjan

    SvaraRadera